İstenmediğimizi Anlamak


Birisinin bizimle konuşmak istemediğini veya artık bizimle konuşmaktan sıkıldığını anlayabilir miyiz ?

Cevabımız evet. Eğer birisi sizinle konuşurken gövdesi veya tüm vücudu başka yöne bakıyorsa, sizinle konuşmak istemediği anlamına gelebilir. Bizimle konuşmak istemeyen insanlar, genelde bizimle konuşurken başka tarafa bakarlar. Resimde de buna benzer bir durum yaşanmaktadır. Çocuk, gazetesini okuyan adamla ilgilenmeye çalışmasına rağmen büyük ihtimalle adam gazetesini okumaya devam etmek istemektedir. Çünkü adamın gövdesi gazetesine dönüktür(ve ayrıca yüzünde sahte bir gülümseme vardır).
                                                   Görsel www.cnd.org.tr adresinden alınmıştır.

Fakat sizinle konuşan kişinin başka yere dönmesi her zaman sizinle ilgilenmediği anlamına gelmez. Örneğin birisiyle yan yana oturmuş hem yemek yiyor, hemde sohbet ediyorsunuz. Bu durumda bu kişi sizinle konuşurken sizinle ilgilenmiyor anlamına gelmez, çünkü yemeği önünde olduğu için önüne dönmek zorundadır.

Gövdeyi başka yöne çevirme durumundayken karşımızdaki kişi yavaş yavaş gitmek istediği yöne gidiyorsa bizimle konuşmak istemediğinden neredeyse emin olabiliriz. Bu durumu daha iyi anlayabilmemiz için şöyle bir durum örnek gösterilebilir:

Yolda eski bir arkadaşınızla karşılaştınız ve ona selam verdiniz, biraz sohbet etmek istediniz. Onun size karşılığı ise sadece biraz yavaşlamak, selam vermek, yüzünü size doğru çevirmek fakat yavaş da olsa gideceği yere gitmeye devam etmek oldu. Bu durumda anlayabilirsiniz ki bu kişi sizinle pek de konuşmak istemiyor, selam vermeyi yeterli görüyor.

Son olarak birisinin bizimle konuşmak istemediğini anlamanın bir yolu olarak da kişinin bizimle karşılaştığı(veya sohbetin bir yerinden sonra) stres belirtileri göstermeye başladığı zaman o konuşmayı bitirmenin vaktinin geldiğini anlayabiliriz. Bu stres belirtisi olarak(en çok otururken görülür) ayağın veya bacağın hızla sallanması veya titretilmesidir. Tabii ki bu belirtileri bağlama göre(yani o anki koşullara göre) değerlendirmemiz gerekir. Bu stresin başka sebepleri de olabilir.

Umarım bu yazım size faydalı olmuştur, eğer sormak istediğiniz sorular varsa www.facebook.com/Sinergoloji adresinden sayfamıza mesaj atabilirsiniz. İyi günler :)

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Copyright © / Beden Dili - Sinergoloji

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger