Bana aşık mı ?



Karşımızdaki kişinin bize aşık olduğunu nereden anlarız ?


İletişim bir çoğumuzun düşündüğü gibi sadece konuşma ya da kelimeler aracılığıyla sağlanmaz. Yapılan bir çok araştırma insanlar arasındaki iletişimin sadece küçük bir kısmının yalnızca konuşmayla sağlandığı sonuncunu ortaya çıkarmıştır. Yapılan araştırmalara göre kelimeler iletmek istediğimiz mesajın %7’sini iletmeyi başarırken geri kalan oranın %55’i beden dili ve %38’i ise vurgularımız aracılığıyla iletilir.






Beden dili iletişim için bu kadar önemliyken, beğendiğiniz kişinin sizden hoşlanıp hoşlanmadığını anlamak için sadece dudaklarından dökülecek sözlerden medet ummak sizin aradığınız mutluluğa kavuşmanızı birazcık geciktirebilir. Bu nedenle aşkın beden dilinin ipuçlarını bilmek her zaman için faydalıdır.
Bana aşık mı?


Onu belki arkadaş ortamındantanıyorsunuz ya da iş yerinden. Yalnız olmasanız da etrafınızda başkaları varken görüşüyorsunuz. Size olan ilgisini sezseniz bile tam olarak da emin olamıyorsunuz, çünkü sözlerinden sizinle ilgilendiğini anlamak ne yazık ki çok zor. İşte burada devreye giren ve yorumlamanız gereken onun hareketleri. Beden dili yapılan araştırmalara tüm iletişimimizin %55’ini oluşturuyor. Tam da bu nedenle belki de sözlerden daha da önemlisi size karşı olan davranışları ve sizinle iletişime geçtiğinde kullandığı beden dili. Peki onun hareketlerini nasıl yorumlayacaksınız?
Aşkın beden dili nasıl yorumlanır?


Yapılan birçok araştırma insanların ülkeleri ya da kültürlerinden bağımsız olarak karşılarından kişilerden etkilendiklerini belli etmek için aşağı yukarı aynı beden dili öğelerini kullandıklarını ortaya çıkardı. Kadın ve erkeklerin hareketleri de kimi ortak noktalara rağmen yine de bir takım farklılıklar gösteriyor.



Karşı cinsin size olan ilgisini anlayabilmeniz için aşağıda size özel hazırladığımız derlemeye göz atmanızı öneririz.
Erkeklerin beden dili


Erkekler genellikle ilgilerini vücut pozisyonlarıyla ortaya koyarlar. İlginin en önemli göstergesi size doğru olan vücut pozisyonudur. Eğer göğsünü dışarı çıkarıp karnını içeri çekmek için fazladan çaba harcadığını fark ediyorsanız bunun iyi bir işaret olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ayrıca sizinle konuşurken uzun süre gözlerinizin içine bakamaması, arada gözlerini sizden kaçırması, saçına, çenesine dokunması da önemli göstegelerdendir. Aşık erkek sizinle fiziksel temas kurmak ister. Eğer konuşurken kolunuza, omzunuza dokunmaya çalışıyorsa, samimi olmaya çalışıyorsa bu da onun size karşı boş olmadığının göstergelerinden biridir. Bir kişinin size olan ilgisinin en önemli göstergelerinden biri de avuç içlerinin ve bileklerinin yönüdür. Eğer sigara içerken kalabalık içinde bileği ve avuç içi size dönükse, kendinizi ortamdaki diğer kadınlardan daha şanslı hissetmemeniz için hiçbir sebep yok. Bunun yanında büyümüş göz bebekleri de aşkın habercisidir. Aşkı gözlerden anlamanın bir diğer yolu da gözlerin ne sıklıkla kırptığıyla da anlaşılır. Gözleriyle size odaklanamayıp, sürekli gözlerini kırpıştırıp, kirpiklerini titretiyorsa bu da aşkın habercisidir.
Kadınların beden dili


Kadınların da aşık olduklarında kullandıkları beden dili de aşağı yukarı erkeklerinkiyle benzerlikler gösterir. Fakat kadınlar erkeklere nazaran biraz daha çekingen ve utangaç davranırlar. Size olan ilgilerinin en büyük göstergesi kızaran yanakları ve yüzünüze uzun süre bakamamalarıdır. Kadınlar aşık olduğu erkeklerin yüzüne direkt olarak bakmaktan ziyade yandan bakış fırlatır. Avuç içinin aşık olunan kişiye döndürülmesi de bir diğer büyük göstergesidir. Bilekler damarların yoğunlukla geçtiği hassas bölgelerden biri olduğu için, hoşlanılan kişinin etrafında artan kan basıncı nedeniyle bilekler gıdıklanır. Bu nedenle kadınların bileklerine dokunması önemli bir göstergedir. Kadınlara özgü beden dili hareketlerinden biri de saç ve mücevherle oynama alışkanlığıdır. Eğer bir kadın karşısındaki erkekten hoşlanıyorsa, bunu saçıyla ve kolyesiyle ya da küpesiyle oynayarak gösterir.



Eğer karşınızdaki kişi beden dilini bu şekilde kullanıyorsa bilin ki size karşı ilgisi var. Fakat eğer kişinin hareketleri de kendisi de size hiçbir şekilde elektrik vermiyorsa, o zaman bu kişi içinumutsuz vaka demek pek de yanlış olmaz. Bu durumda başka aşklara yelken açmanın zamanı gelmiş demektir.






Aşk dolu günler dileriz.

4 yorum:

  1. hayır değil. sizi sevmiyor, bunu sizde biliyorsunuz. şimdi sarsılarak kendinize geliin..
    ""siz- bi pes atayım bari.""

    YanıtlaSil
  2. Güzel paylaşım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Copyright © / Beden Dili - Sinergoloji

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger